Styrker

Dine styrker viser vejen til et mere harmonisk liv

Du har allerede adgang til noget af det mest dyrbare i dig selv. Noget der kan ændre dine relationer, dit helbred og dit arbejdsliv i en meget positiv retning. Vi har dem allesammen, men mange af os bruger dem ikke nok eller kender ikke til deres eksistens på et bevidst plan. Der er tale om din unikke styrkeprofil som, hvis du bruger dem bevidst og intelligent, giver dig et rigere og mere levende liv med langt større tilfredshed og trivsel. De er nærmest en kraftfuld katalysator for bæredygtig og positiv forandring. Der er tale om 24 karakterstyrker, som er meget i familie med værdier. Styrkerne synes dog at være medfødte. Alle mennesker besidder de 24 karakterstyrker, men i forskellig prioriteret rækkefølge.

De 24 styrker er:

Dømmekraft, Energi og gejst, Beskedenhed og ydmyghed, fornuft og grundighed, humor, håb, kreativitet, lederskab, modighed, nysgerrighed, nærhed, perspektiv, retfærdighed, selvkontrol, social intelligens, taknemmelighed, teamwork, tilgivelse, vedholdenhed, venlighed, videbegær, værdsættelse af skønhed og det sublime, åndelighed.

Styrker skal her ikke ses, som kompetencer eller talenter, men snarere som triggere for en tilstand, hvor du føler dig fuld af energi, fuld af  drivkraft og har en følelse af ejerskab og autenticitet. En følelse af at være tro mod dig selv og dine værdier. En følelse af at være i dit “es”. Noget, du nyder at gøre og er helt naturligt god til uden at skulle anstrenge dig.

Rigtig mange mennesker har ikke en klar fornemmelse for deres styrker og bruger dem derfor heller ikke strategisk og aktivt. Udfolder man ikke sine styrker, kan man føle sig negativ og utilfreds med sit arbejdsliv. Man vil måske have en følelse af formålsløshed “der skal bare brød på bordet”. Man føler ikke, at man udvikler sig, og udlever den man virkelig er.

Når du udfolder, tager udgangspunkt i og bruger dine styrker i dit private liv (og i dit arbejdsliv) vil du føle dig autentisk, i flow, motiveret, tilfreds og glad. Og du vil præstere bedre og føle mindre stress. Faktisk vil du have en større modstandskraft i forhold til at udvikle stress. Styrkerne er nemlig afgørende for din robusthed. Derudover bliver du bedre til at indlære og har større succes, når du fokuserer på dine styrker frem for på dine svagheder. De viser dig, når du er bedst, og de virker selvforstærkende, fordi vi bliver mere modige og optimistiske, når vi er opfyldt med energi og engagement, også når vi møder modgang.

Undersøgelser viser, at mennesker, der får mulighed for at gøre, hvad de er bedst til, hver eneste dag på arbejdet er op til 6 gange mere engagerede i deres arbejde. Og i princippet kan du udvikle en styrkeplan, der sætter din styrker i spil hver dag, også selvom du ikke har det ideelle job.

Kontakt mig, hvis du har lyst til at blive mere bevidst om dine styrker og hvordan du kan bruge dem bevidst, såvel i privatlivet som i arbejdslivet.

kognitivt fokus eva holtermann nielsen

Kontakt mig for mere information

Scroll til toppen

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.